receptar.sk

Počet receptov: 12 840

Hlavná stránka    |    Pridať recept   |   Novinky   |   Napíšte nám   |   Vyhľadávať




Bezmäsité pokrmy
Polievky
Prívarky, omáčky, prílohy
Dezerty
Hydina
Oddelená strava
Cudzokrajná kuchyňa
Baranie, jahňacie mäso
Bravčové mäso
Hovädzie mäso
Recepty z Okey Rádia
Teľacie mäso
Predjedlá, chuťovky, nátierky
Ryby, vodné živočíchy, mäkkýše, obojživelníky
Šaláty
Studená kuchyňa, údeniny
Zverina
Múčniky, pečivo
Cestoviny, pizza
Zelenina a zemiaky s mäsom
Základné predpisy a informácie
Z pekáča Jula Viršíka
Grilované plnené placky

Náplň: 1/2 červene kalifornskej papriky, 1/2 žltej kalifornskej papriky, 1/2 zelenej kalifornskej papriky, koriandrovú vňať (alebo petržlenovú vňať), 2 jarné cibuľky, kúsok čili papričky, 180 g tofu, soľ, mleté čierne korenie. Cesto: dva väčšie zemiaky uvarené v šupke, múku z tvrdej pšenice, štipku soli, štipku mletého čierneho korenia, 1 lyžicu olivového oleja.

Náplň: červenú, žltú a zelenú papriku pokrájame na menšie kocky. Pridáme pokrájanú koriandrovú alebo petržlenovú vňať, nadrobno pokrájané jarné cibuľky, nadrobno pokrájaný kúsok čili papričky, rozdrobené tofu (na konzistenciu tvarohu), soľ, mleté čierne korenie a premiešame. Cesto: dva väčšie zemiaky uvarené v šupke, vychladnuté, prekrojíme na štvrtiny a dáme do mixéra / hnetacieho stroja. Pridáme múku z tvrdej pšenice, štipku soli, štipku mletého čierneho korenia, lyžicu olivového oleja a rozmixujeme. Cesto necháme odstáť. Po odstáti rukami premiesime na pomúčenej doske. Podľa potreby pridáme múku aby vzniklo cesto strednej hustoty. Cesto rozvaľkáme na tenký plát a vykrojíme z neho placky s priemerom asi 10 centimetrov. Na polovicu koliesok položíme časť náplne, prikryjeme druhou plackou a okraje popritláčame. Naplnené placky položíme do olejom potretého kontaktného grilu a upečieme. Pečieme päť až šesť minút. K plneným plackám pridáme šalát, ktorý sme použili ako plnku do placiek a ktorý sme nespotrebovali.