receptar.sk

Počet receptov: 12 832

Hlavná stránka    |    Pridať recept   |   Novinky   |   Napíšte nám   |   Vyhľadávať




Bezmäsité pokrmy
Polievky
Prívarky, omáčky, prílohy
Dezerty
Hydina
Oddelená strava
Cudzokrajná kuchyňa
Baranie, jahňacie mäso
Bravčové mäso
Hovädzie mäso
Recepty z Okey Rádia
Teľacie mäso
Predjedlá, chuťovky, nátierky
Ryby, vodné živočíchy, mäkkýše, obojživelníky
Šaláty
Studená kuchyňa, údeniny
Zverina
Múčniky, pečivo
Cestoviny, pizza
Zelenina a zemiaky s mäsom
Základné predpisy a informácie
Z pekáča Jula Viršíka
Karfiolová „ryža“

1 karfiol, za hrsť koriandrovej vňate, 1 lyžičku rímskej rasce.

Z karfiolu odstránime hlúb so drevnatou časťou a rozoberieme ho na ružičky. Tie vložíme do mixéra a krátkymi impulzmi rozsekáme na veľkosť zrniek ryže. „Zrnká“ karfiolu preložíme do misky, prikryjeme potravinárskou fóliou a vložíme do mikrovlnky približne na 7 minút na maximálny výkon. Ku karfiolu pridáme nadrobno pokrájanú vňať koriandru a nasucho opraženú rímsku rascu. Karfiolová „ryža“ je vhodná ako príloha k mäsu pripraveného na spôsob karí.