receptar.sk

Počet receptov: 12 840

Hlavná stránka    |    Pridať recept   |   Novinky   |   Napíšte nám   |   Vyhľadávať




Bezmäsité pokrmy
Polievky
Prívarky, omáčky, prílohy
Dezerty
Hydina
Oddelená strava
Cudzokrajná kuchyňa
Baranie, jahňacie mäso
Bravčové mäso
Hovädzie mäso
Recepty z Okey Rádia
Teľacie mäso
Predjedlá, chuťovky, nátierky
Ryby, vodné živočíchy, mäkkýše, obojživelníky
Šaláty
Studená kuchyňa, údeniny
Zverina
Múčniky, pečivo
Cestoviny, pizza
Zelenina a zemiaky s mäsom
Základné predpisy a informácie
Z pekáča Jula Viršíka
Špenátovo-bazalková minestrone

4 lyžice olivového oleja, 1 pór, 2 mrkvy, 2 stonky stopkového zeleru (sedano), 1 menší baklažán, 1 cuketu, mleté čierne korenie, soľ, 1,5 l zeleninového vývare, 1 konzervu ošúpaných paradajok, 2 lyžičky balzamikového octu, 2 až 3 lyžičky sardelovej pasty, 2 hrste špenátu, niekoľko bazalkových listov, kyslú smotanu, parmezán.

Na olivovom oleji osmažíme pór pokrájaný na kolieska, pridáme na kolieska pokrájanú mrkvu, na plátky pokrájané sedano, na kocky pokrájaný baklažán, cuketu, okoreníme, osolíme, podlejeme vývarom a prikryté podusíme, resp. povaríme. Keď je zelenina mäkká, pridáme ošúpané a nahrubo pokrájané paradajky, balzamikový ocot. Pridáme primerané množstvo vývaru a privedieme do varu. Pridáme dve až tri lyžičky sardelovej pasty, premiešame, dve hrste špenátu, bazalkové listy zbabené stopiek. Premiešame a necháme prejsť varom. Podávame s kopčekom smotany a posypeme postrúhaným parmezánom.