receptar.sk

Počet receptov: 12 832

Hlavná stránka    |    Pridať recept   |   Novinky   |   Napíšte nám   |   Vyhľadávať




Bezmäsité pokrmy
Polievky
Prívarky, omáčky, prílohy
Dezerty
Hydina
Oddelená strava
Cudzokrajná kuchyňa
Baranie, jahňacie mäso
Bravčové mäso
Hovädzie mäso
Recepty z Okey Rádia
Teľacie mäso
Predjedlá, chuťovky, nátierky
Ryby, vodné živočíchy, mäkkýše, obojživelníky
Šaláty
Studená kuchyňa, údeniny
Zverina
Múčniky, pečivo
Cestoviny, pizza
Zelenina a zemiaky s mäsom
Základné predpisy a informácie
Z pekáča Jula Viršíka
Jednoduchý tortový korpus

8 vajec, 8 lyžíc krupicového cukru, 8 vrchovatých lyžíc hladkej múky, štipku soli.

Osem bielkov začneme šľahať elektrickým šľahačom a postupne pridávame krupicový cukor až vyšľaháme tuhý sneh. Pokračujeme v šľahaní a postupne, po jednom, pridávame osem žĺtkov. Do hmoty zľahka primiešame preosiatu hladkú múku a štipku soli. Cesto vylejeme do maslom vymastenej a múkou vysypanej tortovej formy s priemerom 24 centimetrov. Vložíme do rúry vyhriatej na 160 stupňov Celzia a pečieme 50 až 60 minút. Po upečení formu z korpusom prevrátime na mriežku hore dnom a necháme vychladnúť. V prípade, že chceme upiecť kakaový korpus, pridáme jednu až dve lyžice kakaa. V takom prípade uberieme jednu až dve lyžice múky. Rovnakým spôsobom môžeme pridať do cesta mleté orechy, ibaže na dve lyžice orechov uberáme iba jednu lyžicu múky.