receptar.sk

Počet receptov: 12 832

Hlavná stránka    |    Pridať recept   |   Novinky   |   Napíšte nám   |   Vyhľadávať




Bezmäsité pokrmy
Polievky
Prívarky, omáčky, prílohy
Dezerty
Hydina
Oddelená strava
Cudzokrajná kuchyňa
Baranie, jahňacie mäso
Bravčové mäso
Hovädzie mäso
Recepty z Okey Rádia
Teľacie mäso
Predjedlá, chuťovky, nátierky
Ryby, vodné živočíchy, mäkkýše, obojživelníky
Šaláty
Studená kuchyňa, údeniny
Zverina
Múčniky, pečivo
Cestoviny, pizza
Zelenina a zemiaky s mäsom
Základné predpisy a informácie
Z pekáča Jula Viršíka
Univerzálna marináda pre grilovanie

Na marinádu: olej, rozmarín, šalvia, tymian, medovka, oregano, citrónová šťava, čili korenie (podľa chuti).

Deň vopred do marinády vložíme plátky bravčovej krkovičky, kuracie prsia, plátky prerastenej slaniny, kolieska cukety. Solíme až tesne pred grilovaním. Kúsky mäsa, slaniny a kolieska cukety, napichneme na špajdle a ugrilujeme. Cuketu môžeme pokrájať na tenké, široké a dlhé plátky (škrabkou na zemiaky) do ktorých kúsky mäsa môžeme, pred napichnutím na špajdľu, zabaliť.