receptar.sk

Počet receptov: 12 840

Hlavná stránka    |    Pridať recept   |   Novinky   |   Napíšte nám   |   Vyhľadávať




Bezmäsité pokrmy
Polievky
Prívarky, omáčky, prílohy
Dezerty
Hydina
Oddelená strava
Cudzokrajná kuchyňa
Baranie, jahňacie mäso
Bravčové mäso
Hovädzie mäso
Recepty z Okey Rádia
Teľacie mäso
Predjedlá, chuťovky, nátierky
Ryby, vodné živočíchy, mäkkýše, obojživelníky
Šaláty
Studená kuchyňa, údeniny
Zverina
Múčniky, pečivo
Cestoviny, pizza
Zelenina a zemiaky s mäsom
Základné predpisy a informácie
Z pekáča Jula Viršíka
Zapekané celozrnné cestoviny

1 balenie celozrnných cestovín penne, 1 karfiol, 1 brokolicu, 2 veľké (2x 400 g) kyslé smotany, 1 lyžicu dijonskej horčice, 3 strúčiky cesnaku, 200 g syra Čedar, soľ, mleté čierne korenie, viazaničku pažítky.

Celozrnné cestoviny dáme variť do osolenej vody. Ku koncu varenia pridáme k nim na ružičky rozobraný karfiol a brokolici. Cestoviny so zeleninou scedíme a prepláchneme studenou vodou. Kyslé smotany, zmiešame s lyžicou dijonskej horčice, postrúhanými tromi strúčikmi cesnaku, s nahrubo postrúhaným čedarom, soľou, mletým čiernym korením a pokrájanou pažítkou. Primiešame uvarené cestoviny s karfiolom a brokolicu. Dobre premiešame a navrstvíme do pekáča. V takomto stave môžeme odložiť do chladničky (aj na dva dni) na neskoršie dokončenie. Pekáč vložíme do rúry, rúru zapneme na 180 stupňov Celzia a zapekáme asi 45 minút. Pred podávaním ozdobíme pokrájanou pažítkou.