receptar.sk

Počet receptov: 12 832

Hlavná stránka    |    Pridať recept   |   Novinky   |   Napíšte nám   |   Vyhľadávať




Bezmäsité pokrmy
Polievky
Prívarky, omáčky, prílohy
Dezerty
Hydina
Oddelená strava
Cudzokrajná kuchyňa
Baranie, jahňacie mäso
Bravčové mäso
Hovädzie mäso
Recepty z Okey Rádia
Teľacie mäso
Predjedlá, chuťovky, nátierky
Ryby, vodné živočíchy, mäkkýše, obojživelníky
Šaláty
Studená kuchyňa, údeniny
Zverina
Múčniky, pečivo
Cestoviny, pizza
Zelenina a zemiaky s mäsom
Základné predpisy a informácie
Z pekáča Jula Viršíka
Zemiaky s mozzarellou

1 kg zemiakov, 2 cibule, 3 strúčiky cesnaku, petržlenovú vňať, olej, soľ, zeleninovú koreniacu zmes, 200 g mozzarelly.

Očistené zemiaky pokrájame na tenké plátky. Cibuľu prekrojíme na polovice a pokrájame na mesiačiky, cesnak na tenké plátky. Petržlenovú vňať pokrájame nadrobno. Na oleji speníme pokrájanú cibuľu, pridáme plátky zemiakov, prikryjeme a necháme osmažiť. Zemiaky s cibuľou občas premiešame. Pridáme cesnak a petržlenovú vňať, ochutíme zeleninovou koreniacou zmesou, soľou. Keď sú zemiaky mäkké pridáme natrhanú mozzarellu, premiešame, odstavíme z ohňa a prikryté necháme chvíľu postáť, aby sa syr roztavil.