receptar.sk

Počet receptov: 12 840

Hlavná stránka    |    Pridať recept   |   Novinky   |   Napíšte nám   |   Vyhľadávať




Bezmäsité pokrmy
Polievky
Prívarky, omáčky, prílohy
Dezerty
Hydina
Oddelená strava
Cudzokrajná kuchyňa
Baranie, jahňacie mäso
Bravčové mäso
Hovädzie mäso
Recepty z Okey Rádia
Teľacie mäso
Predjedlá, chuťovky, nátierky
Ryby, vodné živočíchy, mäkkýše, obojživelníky
Šaláty
Studená kuchyňa, údeniny
Zverina
Múčniky, pečivo
Cestoviny, pizza
Zelenina a zemiaky s mäsom
Základné predpisy a informácie
Z pekáča Jula Viršíka
Nátierka z medvedieho cesnaku

2 zemiaky uvarené v šupke, 2 hrste vlašských orechov, 1 viazaničku medvedieho cesnaku, soľ, 1 lyžicu jablčného octu, 2 až 3 lyžice olivového oleja, štipku čerstvo pomletého čierneho korenia.

Studené zemiaky (najlepšie uvarené „včera“) ošúpeme a najemno postrúhame. Orechy posekáme a nasucho (bez tuku) opražíme v panvici. Listy medvedieho cesnaku nadrobno pokrájame, zmiešame s vychladnutými (studenými) orechmi, postrúhanými zemiakmi, soľou, mletým čiernym korením, jablčným octom a olivovým olejom.