receptar.sk

Počet receptov: 12 832

Hlavná stránka    |    Pridať recept   |   Novinky   |   Napíšte nám   |   Vyhľadávať




Bezmäsité pokrmy
Polievky
Prívarky, omáčky, prílohy
Dezerty
Hydina
Oddelená strava
Cudzokrajná kuchyňa
Baranie, jahňacie mäso
Bravčové mäso
Hovädzie mäso
Recepty z Okey Rádia
Teľacie mäso
Predjedlá, chuťovky, nátierky
Ryby, vodné živočíchy, mäkkýše, obojživelníky
Šaláty
Studená kuchyňa, údeniny
Zverina
Múčniky, pečivo
Cestoviny, pizza
Zelenina a zemiaky s mäsom
Základné predpisy a informácie
Z pekáča Jula Viršíka
Pór s okrou

pór-biela časť, okra mrazená-dostaneme v špecializovaných orientálnych obchodoch, koreniny: kurkuma, biele mleté korenie, mletý kumín, kúsok paradajky bez jadierok, zeleninová kocka, štipka cukru, podľa potreby aj štipka madraského kari či červenej sladkej mletej papriky, himalájska /ružovkastá/, alebo obyčajná soľ, olej, domáce pečivo

pór pokrájame najprv pozdĺžne, potom priečne, dáme do rajničky, pridáme vodu, olej a ihneď vložíme aj 5-6 menších kúskov mrazenej opláchnutej okry, ktorú po rozmrazení vybrieme a pozdĺžne prekrojíme, vložíme naspäť, pridáme koreniny a kúsky paradajky, podľa potreby premiešavame a pridávame vodu, dodusíme., okra je mierne mazľavá, vnútri má biele guľôčkové tvary, ktoré podusením zmäknú, v spojení s pórom dostaneme zvláštnu chuť akoby vzadu troška horkastú...okra známa u nás ako ibištek jedlý, je príjemným obohatením nášho vegetariánskeho jedálnička

Pridal(a): lusa/nidhi