VINOTÉKA PAKAN
ŠIROKÁ PONUKA FĽAŠKOVÉHO A SUDOVÉHO VÍNA
V PRIJATEĽNÝCH CENÁCH
Ulica 1. mája 7, Nové Mesto nad Váhom
www.receptar.sk
Hlavná stránka | Pridať recept | Novinky | Napíšte nám | Vyhľadávať
Bezmäsité pokrmy
Polievky
Prívarky, omáčky, prílohy
Dezerty
Hydina
Oddelená strava
Cudzokrajná kuchyňa
Baranie, jahňacie mäso
Bravčové mäso
Hovädzie mäso
Recepty z Okey Rádia
Teľacie mäso
Predjedlá, chuťovky, nátierky
Ryby, vodné živočíchy, mäkkýše, obojživelníky
Šaláty
Studená kuchyňa, údeniny
Zverina
Múčniky, pečivo
Cestoviny, pizza
Zelenina a zemiaky s mäsom
Základné predpisy a informácie
Z pekáča Jula Viršíka
Úvodná stránka > Hydina > Morčacie mäso

Pečená morka - slávnostné jedlo

1 morku 3 - 4 kg, olej na pečenie, 400 g klobásového mäsa. Plnka: 3 stredné cibule, petržlenovú vňať, 2 vajíčka, 150 ml horúceho mlieka, soľ, mleté čierne korenie, 225 ml strúhanky zo sendviča, 2 lyžičky tymiánu, 110 g rastlinného tuku Cera. Omáčka: 1 cibuľu, 350 ml mlieka, striedku z bieleho (sendvičového) chleba, 25 g masla, mleté čierne korenie, 1 bobkový list.

Najskôr naplníme krk morky klobásovou zmesou. Mäso poriadne natlačíme a krk zašijeme niťou, alebo môžeme použiť kovové ihlice. Do misky so strúhankou prilejeme horúce mlieko, pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu, petržlenovú vňať a rastlinný tuk Cera. Osolíme a okoreníme čiernym korením a tymiánom. Dôkladne vypracujeme spolu s dvoma celými vajíčkami. Zmesou naplníme morku. Ak nám plnka ostala, môžeme vytvarovať guľky a nechať piecť spolu s morkou. Použijeme ako prílohu. Otvor zašijeme alebo spojíme kovovými ihlicami, ktorými prichytíme aj nohy morky. Uložíme morku na plech, polejeme olejom, zakryjeme alobalom a pečieme pri teplote 150 až 160 stupňov Celzia 2,5 až 3 hodiny (primerane podľa veľkosti morky). Pol hodiny pred dopečením alobal odstránime a necháme zapiecť, kým sa na morke nevytvorí pekná kôrka. Podávame s bielou omáčkou, dusenou mrkvou a ružičkovým kelom. Výbornou prílohou sú pečené zemiaky. Biela omáčka: do ošúpanej celej cibule zapichneme päť celých klinčekov, zalejeme mliekom a necháme variť asi 15 minút pod pokrievkou. Pridáme vydlabanú striedku z bieleho (sendvičového) chleba, maslo, korenie a bobkový list. Varíme a miešame do zhustnutia. Recept pripravil Pete Miller.

Pridal(a): TV Luna, so 17:45 - elektronická adresa: luna (zavinuté pismeno "A", ktoré sa používa v elektronickej pošte)luna.sk

Počet receptov: 12 245

bacovakoliba.sk




Výmenná reklama:

Diéta pre všetkých

Medovina.sk

U bielej myši Senec
www.skrznaskrz.sk
www.chleba.sk

Schudnite na 1. pokus!!!

* * *