Svokrina bábovka

2016-04-25
Svokrina bábovka

Ingrediencie

  • 100 g oleja, 100 g studenej vody, 200 g krupicového cukru, 300 g hladkej múky, 1/2 vrecúška kypriaceho prášku, citrónovú kôru, 1 lyžicu rumu, 1 vrecúško vanilkového cukru, 5 vajec.

Postup

Krok 1

Päť žĺtkov vymiešame s cukrom. Postupne prilievame olej, studenú vodu a rum. Primiešame hladkú múku zmiešanú s kypriacim práškom, vanilkovým cukrom, citrónovou kôrou. Zľahka primiešame sneh z piatich bielkov. Cesto vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy. Vložíme do rúry vyhriatej na 180 stupňov Celzia a pečieme do zlatistej farby. Či je bábovka už upečená skontrolujeme špáradlom.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 57
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

58

Podobné recepty:
  • Vianočný datľový nákyp

    Vianočný datľový nákyp

  • Kysnutý koláč z čiernych a červených ríbezlí

    Kysnutý koláč z čiernych a červených ríbezlí

  • Jablkový koláč

    Jablkový koláč