Huspenina

2018-02-28
Huspenina

Ingrediencie

  • 2 bravčové nožičky, chvost, kožky, 1 koleno, 250 g krkovičky, 3 l vody, soľ, 70 g cibule, celé čierne korenie, 6 strúčikov cesnaku, 2 bielky.

Postup

Krok 1

Bravčové nožičky, chvost, kožky, koleno a krkovičku dáme do vody, osolíme a varíme asi dve hodiny. Potom pridáme očistenú cibuľu, celé čierne korenie, cesnak rozotrený so soľou a varíme, až kým sa mäso neoddeľuje od kosti. Precedíme cez plátno, mäso vykostíme, pokrájame ho na menšie kúsky a uložíme do vhodných nádob. Bielky rozmiešame v studenej vode, vlejeme do vývaru, chvíľu povaríme, odstavíme a pozberáme penu bielky huspeninu vyčistia). Vývar opäť precedíme cez plátno, zalejeme ním pripravené mäso a dáme stuhnúť na chladné miesto. Huspeninu môžeme pripraviť aj s koreňovou zeleninou, ktorú pridáme do huspeniny spolu s cibuľou a korením asi po dvoch hodinách varenia.

 

Priemerné hodnotenie členov

(4 / 5)

4 1 2692
Ohodnoť tento recept

1 ľudí hodnotilo recept

2693

Podobné recepty:
  • Gazdovské rebierko

    Gazdovské rebierko

  • Rezne na jogurte so zemiakovým šalátom

    Rezne na jogurte so zemiakovým šalátom

  • Palócsky guláš (Palóc gulyás)

    Palócsky guláš (Palóc gulyás)