Čokoládové pralinky (truffles)

2016-04-20
  • Počet porcií : 4
  • Čas prípravy : 40 min.
  • Čas varenia : 40 min.
  • Celkový čas : 80 min.

Popis

Domáce čokoládové pralinky obalené v kokose.

Ingrediencie

  • 50 g mandľových lupienkov
  • 20 g kryštálového cukru
  • 200 g kvalitnej čokolády
  • 0,5 dl smotany na šľahanie
  • 50 g masla
  • kakaový prášok na obaľovanie
  • strúhaný kokos na obaľovanie

Postup

Krok 1

Na suchej panvici jemne opražíme mandľové lupienky. Primiešame kryštálový cukor a spolu s lupienkami ho skaramelizujeme do svetlohneda. V kovovej miske vo vodnom kúpeli rozpustíme nalámanú čokoládu so smotanou. Voda pod miskou nesmie vrieť, na rozpustenie čokolády postačí horúca para. Po 15 až 20 minútach rozpustenú čokoládu premiešame a misku vyberiem.

Krok 2

Do čokoládovej masy vmiešame do hladka maslo. Pridáme skaramelizované mandle, dobre premiešame a odložíme do chladu stuhnúť - najlepšie cez noc.

Krok 3

Z vychladnutej masy tvarujeme guľôčky, ktoré obalíme v kakaovom prášku alebo v strúhanom kokose. Prebytočné kakao alebo kokos odklepeme a pralinky odložíme na chladné miesto.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 541
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

542

Podobné recepty:
  • Obrátený marhuľový koláč

    Obrátený marhuľový koláč

  • Kávová maškrta

    Kávová maškrta

  • Svokrina bábovka

    Svokrina bábovka

kuk