Fazuľkový perkelt

2018-02-08

Popis

Fazuľkový perkelt

Ingrediencie

  • 1 ks cibuľu
  • 1 kg zelenej alebo žltej fazuľky
  • soľ
  • čierne mleté korenie
  • 1-2 lyžica hladkej múky
  • 2 až 3 dl mlieka
  • cukor a ocot podla chuti

Postup

Krok 1

Na oleji popražíme pokrájanú cibuľu do sklovita. Pridáme na malé kúsky nakrájanú fazuľku, podlejeme trochou vody, osolíme, okoreníme a dusíme asi 20 minút. Občas pomiešame. Podľa potreby podlievame až do výšky hmoty. Pridáme cukor, ocot zamiešame a prilejeme zátrepku z mlieka (smotany) a hladkej múky. Miešame do zovretia. Podávame s varenými zemiakmi, prípadne párkami, varenými vajcami, alebo len s chlebom.

Krok 2

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 962
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

963

Podobné recepty:
  • Kugelis na litovský spôsob

    Kugelis na litovský spôsob

  • Jednoduché fánky

    Jednoduché fánky

  • Oravská kapusta

    Oravská kapusta

kuk