Kelový puding I
2015-09-29- komentárov
- Kategórie: Bezmäsité pokrmy , Zeleninové pokrmy , Cestoviny
Ingrediencie
- 300 g kelu, 3 strúčiky cesnaku, 50 g masla, 3 žĺtky, muškátový oriešok, soľ, 120 g uvarených špagiet, 50 g tvrdého syra, 3 bielka, 50 g strúhanky, maslo a strúhanka na vymastenie.
Postup
Krok 1
Maslo vymiešame so žĺtkami, pridáme uvarené vychladnuté špagety, uvarený nakrájaný kel, strúhanku, postrúhaný syr, prelisovaný cesnak, premiešame a nakoniec pridáme sneh z bielkov. Formu vymastíme, vysypeme strúhankou. Kelovú hmotu dáme do pripravenej formy a varíme vo vodnom kúpeli asi jednu hodinu. Po uvarení necháme vychladnúť a vyklopíme.