Kuracie na víne so špagetami

2009-09-21

Ingrediencie

  • Jedny porciu uvarených špagiet, 1 kus kuracích pŕs, soľ, mleté biele korenie, olej, hladkú múku, 1 šalotku, 1 lyžičku kapár, 1 citrón, 1,5 dl bieleho vína, 1 dl sladkej smotany, 1 lyžicu masla.

Postup

Krok 1

Kuracie prsia plošne prekrojíme a naklepeme cez fóliu, aby vznikli väčšie a tenké rezne. Osolíme a okoreníme ich, obalíme v hladkej múke. Prebytočnú múku strasieme a opražíme ich na oleji. Po troch minútach ich obrátime. Z druhej strany ich pražíme ďalšie dve minúty. Okolo pražiacich sa rezňov nasypeme nadrobno pokrájanú šalotku. Pridáme kapary, ktoré sme prepláchli pod studenou vodou. Vytlačíme k nim šťavu z celého citróna, podlejeme vínom a dusíme ešte 5 minút. Počas dusenia mäsom pohybujeme, prípadne, rezne obrátime. Mäso vyberieme a položíme na kôpku špagiet. Do výpeku nalejeme sladkú smotanu a maslo. Miešame, pokým omáčka nezačne vrieť. Omáčkou mäso prelejeme.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 435
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

436

Podobné recepty:
  • Holub domáci plnený

    Holub domáci plnený

  • Talianske kuracie prsia

    Talianske kuracie prsia

  • Kuracie frikase

    Kuracie frikase

kuk