Zemiakové babky s klobásou

2010-01-20

Ingrediencie

  • 1 kg zemiakov, 1 lyžičku soli, mlieko, 3 vajcia, 1 cibuľu, 5 strúčikov cesnaku, na hrot noža mletého čierneho korenia, 1/2 lyžičky rasce, 1 lyžičku majoránu, olej, údenú domácu klobásu alebo inú údeninu.

Postup

Krok 1

Zemiaky postrúhame, pridáme soľ, premiešame a necháme odstáť. Vytlačíme z nich prebytočnú šťavu, pridáme vajcia, nadrobno pokrájanú cibuľu, prelisovaný cesnak, mleté čierne korenie, rascu, medzi dlaňami rozmrvený majorán a malé množstvo mlieka. Klobásu pokrájame na tenšie kolieska. Na panvicu s malým množstvom oleja lyžicou kladieme cesto, ktoré vyformujeme na menšie placky. Na povrch každej placky rýchlo, pokiaľ cesto nezatuhne, pokladieme nahusto vedľa seba kolieska klobásy a babky opečieme z oboch strán. Podávame s kyslou kapustou, alebo sterilizovanými baraními rohmi, či uhorkami.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 2109
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

2110

Podobné recepty:
  • Paprikové placky s kuracinou

    Paprikové placky s kuracinou

  • Klobása na furmanský spôsob

    Klobása na furmanský spôsob

  • Tekvica plnená mäsom

    Tekvica plnená mäsom

kuk