Pivové placky k pivu

2015-09-29
  • Pivové placky k pivu

Ingrediencie

  • 1 kg zemiakov, 3 vajcia, 2 lyžice hladkej múky, 2 lyžice strúhanky, 8 strúčikov cesnaku, 1 dl svetlého piva, 1 lyžičku zeleninovej koreniacej zmesi, 150 až 200 g údeného mäsa, 1 lyžičku majoránu, soľ, mleté čierne korenie, olej.

Postup

Krok 1

Zemiaky na jemno postrúhame, mierne osolíme, premiešame a necháme chvíľu odstáť. Tekutinu zlejeme. K zemiakom pridáme vajcia, múku, strúhanku, prelisovaný cesnakom, pivo, zeleninovú koreniacu zmes, korenie a soľ podľa chuti (asi 1/2 lyžičky). Primiešame na malé fliačky pokrájané údené mäso a majorán. Zmes kladieme do menšieho množstva horúceho oleja. Vidličkou cesto roztiahneme na tenké placky. Smažíme z oboch strán kým nezískajú zlatistú kôrku. Na panvicu prilievame iba malé množstvo oleja pred smažením ďalšej porcie cesta. Podávame k pivu.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1260
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1261

Podobné recepty:
  • Cesnaková nátierka II

    Cesnaková nátierka II

  • Zemiaková slama s mäsom

    Zemiaková slama s mäsom

  • Hrianky odpozerané v Taliansku

    Hrianky odpozerané v Taliansku

kuk