Bravčový rezeň so syrom

2016-02-10

Popis

Klasika v kuchyni, na ktorej si radi pochutnáme. Bravčový rezeň so syrom podávame so zemiakmi a šalátom.

Ingrediencie

  • 500 g bravčového karé (2 veľké rezne)
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • 1 ks vajce
  • 1 dl kyslej smotany
  • 1 dl piva
  • 1 lyžica hladkej múky
  • 2 strúčik cesnaku
  • majorán
  • petržlenovú vňať
  • 50 g šampiňónov
  • 1 ks väčší zemiak
  • 1 dl oleja
  • 20 g údeného syra
  • 1 lyžica červenej sterilizovanej kapie

Postup

Krok 1

Zemiak očistime, nastrúhame najemno, pridáme vajce, múku, soľ, korenie, majorán, pretlačený cesnak, smotanu, pivo, nadrobno nasekanú kapiu, nadrobno pokrájanú petržlenovú vňať, nadrobno nasekané šampiňóny. Premiešame na hustejšie cestíčko (podľa potreby zahustime múkou). Z mäsa vyklepeme veľké rezne, osolíme, okoreníme.

Krok 2

Obalíme v hladkej múke a namočíme do zemiakového cestíčka a vložíme do horúceho oleja. Vypražíme do tmavo hneda z oboch strán. Horúce rezne pred podávaním posypeme údeným syrom.

Krok 3

Podávame so zemiakmi a so zeleninovým šalátom.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 2301
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

2302

Podobné recepty:
  • Šošovicový prívarok so sekanou

    Šošovicový prívarok so sekanou

  • Srbské rebierko

    Srbské rebierko

  • Vyprážané bravčové rezy s pórom

    Vyprážané bravčové rezy s pórom

kuk