Čiernohorské rezne
2016-04-14- komentárov
- Kategórie: Bravčové mäso , Vyprážané mäso
- Počet porcií : 2
- Čas prípravy : 20 min.
- Čas varenia : 10 min.
- Celkový čas : 30 min.
Popis
Tradičný černohor ako ho milujete.
Ingrediencie
- 400 g bravčového mäsa zo stehna
- 2 ks vajcia
- 40 g tvrdého syra
- 3 lyžica mlieka
- 1 ks zemiak
- hladkú múku
- olej
- soľ
Postup
Krok 1
Z osušeného mäsa nakrájame rezne. Naklepeme ich a osolíme.
Krok 2
Mlieko rozšľaháme s vajcami, pridáme preosiatu múku a dobre vymiešame. Primiešame nastrúhaný surový zemiak. Do cestíčka namáčame (obaľujeme) rezne a vyprážame ich na rozohriatom oleji. Olej by nemal byť veľmi rozpálený, pretože cestíčko by sa zafarbilo dozlata a mäso by ostalo nedostatočne vypražené.
Krok 3
Vypražené rezne posypeme nastrúhaným syrom. Podávame s opekanými zemiakmi a so zeleninovou oblohou.