Hovädzie s okrou (bulharské jedlo - mäso s bamjou)
2010-07-20- komentárov
- Kategórie: Cudzokrajná kuchyňa , Bulharská kuchyňa
Ingrediencie
- 750 g okry, nie dlhšej ako 1 až 1,5 cm (čerstvej, alebo mrazenej, či konzervovanej), 500 g mladého hovädzieho mäsa nakrájaného na kocky, 3 veľké paradajky, ošúpané a pokrájané na veľmi malé kocky, soľ, 1/2 lyžičky mletého nového korenia, 1/2 lyžičky mletej škorice, 2 lyžice masla, 1 lyžicu oleja, 1 cibuľu, na jemno pokrájanú, 1 malý strúčik prelisovaného cesnaku, 1 zväzok koriandra na jemno pokrájaného, 1 citrón (iba šťavu).
Postup
Krok 1
Mäso krátko opražíme na masle s olejom. Zatiahnuté mäso preložíme do iného kastróla, zalejeme takým množstvom vody, aby bolo pod jej hladinou, pridáme soľ a uvaríme do mäkka. Počas varenia podľa potreby pridávame vriacu vodu, aby mäso bolo stále ponorené vo vode. Do tuku na ktorom sme opražili mäso pridáme cibuľu a opražíme ju do sklovita. Pridáme okru, cesnak a koriander a ešte 2 až 3 minúty, za stáleho miešania, dusíme. Pridáme paradajky, uvarené mäso aj vodou, v ktorej sa varilo, citrónovú šťavu, nové korenie a škoricu. Varíme, pokým okra nie je uvarená. Podávame s pilafom, ryžou, či zeleninovým rizotom.