Jogurtový zákusok II

2010-07-26

Ingrediencie

  • 400 g ovocného jogurtu, najlepšie s kyslejším ovocím (napríklad marhuľového), 3 vajcia, 250 g hladkej múky, 1 vrecúško prášku do pečiva, 250 g práškového cukru, 3 až 4 lyžice pomarančového džemu, 2 lyžice pomarančového sirupu alebo džúsu, tuk na vymastenie plechu, múku na vysypanie plechu, práškový cukor na posypanie zákusku. Šľahačku a pomaranč v konzerve na dozdobenie.

Postup

Krok 1

Vajcia vyšľaháme s práškovým cukrom. Postupne pridávame hladkú múku zmiešanú s práškom do pečiva, rozmiešaný ovocný jogurt. Premiešame a vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech. Pečieme v rúre vyhriatej na 180 stupňov Celzia. Lekvár a sirup, či džús vymiešame na slabom ohni pri maximálnej teplote 50 až 60 stupňov Celzia. Upečený a vychladnutý základ potrieme vymiešaným pomarančovým lekvárom. Zákusok odložíme na chladné miesto. Poprášime práškovým cukrom a nakrájame. Jednotlivé kúsky môžeme dozdobiť kopčekom šľahačky a kúskom pomaranča z konzervy.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 570
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

571

Podobné recepty:
  • Dávny koláč starej mamy

    Dávny koláč starej mamy

  • Zemiakový koláč

    Zemiakový koláč

  • Kávové zrná II

    Kávové zrná II

kuk