Gazpacho od Angeliky
2018-02-22- komentárov
- Kategórie: Polievky , Zdravotné (diétne)
- Kuchyňa: Španielska
Popis
Gazpacho od Angeliky
Ingrediencie
- 5 kg čerstvých zrelých paradajok
- 1 menšiu cibuľu
- 2 šalátové uhorky
- polovica zelenej papriky
- 5 l mäsového vývaru (ak mäsový vývar nemáme
- v 0
- 5 l vlažnej vody rozpustíme kocku mäsového bujónu)
- mleté čierne korenie
- oregano
- soľ
- 1 lyžičku zeleninovej koreniacej zmesi
- 1 lyžičku kryštálového cukru
- mletú červenú papriku
- 1 dl olivového oleja
- 200 g paradajkového pretlaku
- celozrnný tmavý chlieb.
Postup
Krok 1
Paradajky, cibuľu a jednu šalátovú uhorku ošúpeme a pokrájame na kocky. Druhú šalátovú uhorku aj so šupkou pokrájame na kocky. Pokrájanú zeleninu vložíme do mixéra, osolíme, pridáme olivový olej, mäsový vývar a paradajkový pretlak. Rozmixujeme na hladkú hmotu. Okoreníme, krátko premixujeme dáme vychladiť do chladničky. Celozrnný tmavý chlieb pokrájame na malé kocky, zľahka ich opražíme na olivovom oleji. Polievku servírujeme s opečeným chlebom.