Kuracie nugety Angie
2010-08-17- komentárov
- Kategórie: Hydina , Vyprážané mäso
Ingrediencie
- 0,5 kg kuracích pŕs, 1 dl tatárskej omáčky, 1 citrón, soľ, bazalku, mleté čierne korenie, hotový taliansky dressing, 1 strúčik cesnaku, olivový olej. Na vyprážanie: hladkú múku, vajce, kukuričnú strúhanku, slnečnicový olej. Zeleninová obloha z ľadového šalátu, paradajok, červenej cibule, farebnej papriky, čerstvej bielej kapusty, strúhanej mrkvy.
Postup
Krok 1
Kuracie rezne rozdelíme, každé na polovicu (pozdĺžne rozrežeme), vyklepeme na tenko, vložíme do nádoby, osolíme, polejeme tatárskou omáčkou, pomiešame a na 24 hodín odložíme do chladničky. Na druhý deň rezne obalíme v múke, vo vajci a v kukuričnej strúhanke. Vypražíme na slnečnicovom oleji. Obloha: šalát natrháme, zeleninu nakrájame, mrkvu nastrúhame na tenko, roztlačíme strúčik cesnaku ktorý rozmiešame so 1 dl olivového oleja. Zeleninu dáme do veľkej nádoby, pokvapkáme šťavou z citrónu, polejeme olivovým olejom v ktorom sme nechali odstáť roztlačený cesnak, okoreníme a osolíme podľa chuti. Mäso servírujeme so zeleninovým šalátom ktorý na tanieri pokvapkáme talianskym dressingom.