Pre krvnú skupinu 0: polievka z tekvice Hokaidó

2010-08-17

Ingrediencie

  • 1/2 tekvice hokaidó na varenie a 1/2 na vydlabanie /túto časť využijeme neskôr pri ďalšom varení/., kúsok cukety a menšej mrkve, oboje pokrájané na kolieska, aj menší zemiak, olivový olej, trocha petržlenovej vňate, zeleninová kocka, voda a podľa potreby si pripravíme na prikorenenie ešte kurkumu a štipku mletého čierneho korenia, na začiatok môžeme dať aj polovicu pokrájanej cibule.

Postup

Krok 1

jednu polovicu tekvice, zbavenú jadierok pokrájame aj so šupou na hrubšie plátky a potom na kocky, dáme ju na olej a pridáme trocha vody, pod pokrievkou dusíme domäkka /spolu s ďalšou zeleninou, ktorú sme sa rozhodli použiť/, pridáme zeleninovú kocku a všetko spolu krátko udusíme., ako je tekvica pri krájaní úporná a tvrdá /preto dávame pozor, aby sa nám nôž nepošmykol/, tak je po krátkej dobe varenia, dusenia, či pečenia mäkká, lahodná a chutná skoro ako gaštany., uvarenú hustú polievku dáme do vydlabanej polovice tekvice, podobne ako sa podáva polievka v prekrojenom vydlabanom bochníku chleba, čiže aj to môžeme urobiť., a môžeme zvoliť aj rozmixovanú variantu, nie však úplne všetko rozmixovať, ale tak, aby tam ostali cítiť malé kúsky použitej zeleniny., i v takejto jednoduchej nenáročnej pochutine polievky môže byť všetko úplné, a to je dôkaz, že je tam prítomná Bohyňa potravy A n a p u r n é...

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 959
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

960

Podobné recepty:
  • Cisársky trhanec

    Cisársky trhanec

  • Brokolicová polievka so syrovými knedličkami

    Brokolicová polievka so syrovými knedličkami

  • Kelový puding II

    Kelový puding II

kuk