Vianočný zemiakovo-zeleninový šalát bez vajec

2010-12-13

Ingrediencie

  • Zemiaky, soľ, zeleninové ochucovadlo pokrmov so zníženým obsahom sodíka, drvenú rascu, kurkumu, mleté čierne korenie, sušenú petržlenovú vňať, nepokrájanú čerstvú petržlenovú vňať, olivový olej, mrkvu, petržlen, zeler, cibuľu, nakladané uhorky, mrazený hrášok, maslo. Na nálev: kyslú smotanu, biely smotanový jogurt, extra krémovú kyslú smotanu, smotanu na varenie, niekoľko kvapiek sójovej omáčky, štipku mletej červenej papriky, niekoľko kvapiek kečupu, štipku cukru, 1 lyžicu horčice, podľa chuti mleté čierne korenie, malé množstvo sušenej petržlenovej vňate, zeleninové ochucovadlo pokrmov so zníženým obsahom sodíka, soľ alebo zeleninový bujón.

Postup

Krok 1

Zvlášť uvaríme na malé kocky pokrájané zemiaky, ktoré nemusia byť varené v šupe (ak máme taký druh, čo sa nerozvára), do vody pridáme soľ, zeleninové ochucovadlo pokrmov so zníženým obsahom sodíka, drvenú rascu, kurkumu, mleté čierne korenie a sušenú aj čerstvú petržlenovú vňať. Po scedení a vychladnutí zemiaky polejeme olivovým olejom. Pokrájanú zeleninu uvaríme zvlášť a po uvarení pokrájame na menšie kocky, vodu iba jemne prisolíme (nevylejeme ju, ale použijeme napríklad do polievky). Cibuľu nakrájame nadrobno a nakladané uhorky pokrájame na malé kocky, mrazený hrášok rozmrazíme na panvici s pridaním masla. Nálev vytvoríme zmiešaním uvedených ingrediencií. Všetko spolu jemne premiešame a môžeme položiť na slávnostne prikrytý rozvoniavajúci vianočný stôl, zo šera sa rozlieha neopakovateľne čarovná pieseň tichej noci a v ligote sviečok a pozlátka si uvedomujeme svoj božský pôvod a božskú prítomnosť...

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1573
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1574

Podobné recepty:
  • Pór ako mozoček s vajcom

    Pór ako mozoček s vajcom

  • Šošovicovo-pohánková farmárska pochúťka

    Šošovicovo-pohánková farmárska pochúťka

  • Torteliny s mandľovou omáčkou

    Torteliny s mandľovou omáčkou

kuk