Štrúdľa z hlávkovej kapusty

2015-09-29

Ingrediencie

  • Cesto: 300 g hladkej múky špeciál, 100 g Hery, 1 vajce, trochu octu, soľ, 50 g masla. Plnka: 1 hlávka kapusty, 80 g cukru, 50 g oleja, soľ, mleté čierne korenie.

Postup

Krok 1

Z múky, vajíčka, tuku, soli a vlažnej vody s trochou octu vypracujeme cesto na ťahaný závin, necháme odležať asi 30 minút. Odležané cesto vytiahneme nad obrusom, pokvapkáme maslom, posypeme trochou strúhanky, potrieme vychladnutou kapustovou plnkou. Pomocou obrusu cesto zvinieme, dáme na vymastený plech potrieme maslom a pečieme asi 30 minút. Plnka: Kapustu očistíme, pokrájame na tenké rezance. Nakrájanú kapustu udusíme na oleji, dochutíme čiernym korením, cukrom a necháme vychladnúť.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 955
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

956

Podobné recepty:
  • Hruškovo-jablčný koláč

    Hruškovo-jablčný koláč

  • Vianočka zvaná "calta"

    Vianočka zvaná "calta"

  • Šťavnatá torta

    Šťavnatá torta

kuk