Štrúdľa z hlávkovej kapusty
2015-09-29- komentárov
- Kategórie: Múčniky, pečivo , Koláče
Ingrediencie
- Cesto: 300 g hladkej múky špeciál, 100 g Hery, 1 vajce, trochu octu, soľ, 50 g masla. Plnka: 1 hlávka kapusty, 80 g cukru, 50 g oleja, soľ, mleté čierne korenie.
Postup
Krok 1
Z múky, vajíčka, tuku, soli a vlažnej vody s trochou octu vypracujeme cesto na ťahaný závin, necháme odležať asi 30 minút. Odležané cesto vytiahneme nad obrusom, pokvapkáme maslom, posypeme trochou strúhanky, potrieme vychladnutou kapustovou plnkou. Pomocou obrusu cesto zvinieme, dáme na vymastený plech potrieme maslom a pečieme asi 30 minút. Plnka: Kapustu očistíme, pokrájame na tenké rezance. Nakrájanú kapustu udusíme na oleji, dochutíme čiernym korením, cukrom a necháme vychladnúť.