Šošovicová polievka na kyslo s kari

2011-01-01

Ingrediencie

  • 4 hrste červenej šošovice (od oka), 1 biely jogurt, lyžičku karí korenia, 1 lyžička mletého koriandru, 2 lyžice hladkej múky, soľ (zeleninovú koreniacu zmes, prípadne bujón).

Postup

Krok 1

Červenú šošovicu nemusíme vopred namáčať. Premyjeme ju a dáme do hrnca spolu s litrom vody a troškou soli, alebo bujónu. Varíme asi 15 minút. V jogurte rozmiešame múku a korenie (ak je treba s troškou vody) a vlejeme za stáleho miešania do polievky. Povaríme len veľmi krátko a podávame.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 546
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

547

Podobné recepty:
  • Lisovaná česká zemiaková polievka

    Lisovaná česká zemiaková polievka

  • Francúzska slepačia polievka

    Francúzska slepačia polievka

  • Smotanová polievka s kuriatkami

    Smotanová polievka s kuriatkami

kuk