Zemiaky plnené lososom

2016-05-13

Ingrediencie

  • 6 stredne veľkých zemiakov, 300 g lososa, soľ, zmes korenia na ryby, šťavu z jedného citróna, mleté biele korenie, 150 g pravého masla, pažítku, petržlenovú vňať, bazalku, mätu piepornú, 100 g tvrdého syra.

Postup

Krok 1

Zemiaky umyjeme pod tečúcou vodou, prekrojíme na polovice a vydlabeme z nich stred. Lososa pokrájame na malé kocky, pridáme k nemu časť postrúhaných zemiakov, zalejeme citrónovou šťavou, pridáme soľ, zmes korenia na ryby a mleté biele korenie. Premiešame a touto zmesou naplníme zemiaky. Poukladáme ich na vymastený plech. Aby dobre stáli, zo spodne časti odkrojíme kúsok zemiaku, čím sa vytvorí malá plôška. Zemiaky podlejeme vodou a vložíme do rúry vyhriatej na 180 stupňov Celzia. Pečieme asi 40 minút. Maslo vymiešame s pokrájanou pažítkou, petržlenovou vňaťou, bazalkou, mätou a soľou. Syr postrúhame. Pred dopečením dáme na každý zemiak kúsok bylinkového masla a posypeme strúhaným syrom. Zvýšime teplotu a krátko zapečieme.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1195
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1196

Podobné recepty:
  • Kapor na zelenine

    Kapor na zelenine

  • Morská ryba s baklažánovým pyré a olivovou salsou

    Morská ryba s baklažánovým pyré a olivovou salsou

  • Palacinky plnené lososom

    Palacinky plnené lososom

kuk