Mäsové závitky v ryžovom papieri
2011-02-28- komentárov
- Kategórie: Bravčové mäso , Mleté mäso
Ingrediencie
- 250 g bravčového mletého mäsa, ryžový papier, 50 g ryžových rezancov, 1/2 hrnčeka sójových výhonkov, 1 menšiu jarnú cibuľku, 1 strúčik cesnaku, na hrot noža chilli, 1 vajce, 1/2 hrnčeka nastrúhanej mrkvy, sójovú omáčku, soľ, mleté biele korenie, zeleninovú koreniacu zmes.
Postup
Krok 1
Rezance namočíme do vriacej, už odstavenej vody a necháme ich v nej až do zmäknutia. Nasekáme ich na malé kúsky. Rezance, mleté mäso, sójové výhonky, nadrobno pokrájanú jarnú cibuľu s vňaťou, prelisovaný cesnak, vajce, postrúhanú mrkvu, soľ, korenie a zeleninovú koreniacu zmes zmiešame. Soľ a zeleninovú koreniacu zmes pridávame podľa chuti, aby sme závitky nepresolili. Ryžový papier ponoríme na pár sekúnd do vlažnej vody a ostrým nožom ho prekrojíme na dve polovice. Každú potrieme sójovou omáčkou a jemne poprášime korením chilli. Navrstvíme na ne mäsovú zmes a zvinieme. Závitky vložíme do rozohriateho oleja a vypražíme ich do hneda. Podávame so zeleninovým šalátom.