Tiramisu z čerstvých vajec
2011-03-12- komentárov
- Kategórie: Múčniky, pečivo , Zákusky, torty
Ingrediencie
- 10 čerstvých vajec, 750 g mascarpone, 10 lyžíc kryštálového cukru, štipku soli, 2 vrecúška vanilkového cukru, 2 dl kávy espresso, 1 mandľového likéru, podlhovasté piškóty, 1 lyžicu kvalitného kakaa.
Postup
Krok 1
K desiatim žĺtkom pridáme kryštálový a vanilkový cukor a dobre vymiešame, najlepšie elektrickým šľahačom, na jemný žĺtkový krém. K žĺtkovému krému pridáme mascarpone a šľahačom hmoty dokonale spojíme. K bielkom pridáme štipku soli a vyšľaháme z nich tuhý sneh. Krém zo žĺtkov a mascarpone zľahka zmiešame s bielkovým snehom. Espresso zmiešame s vanilkovým cukrom a likérom. Do tortovej formy dáme menšie množstvo krému. Do ochutenej kávy namáčame piškóty a ukladáme ich na krém vo forme. Na piškóty dáme vrstvu krému, opäť namáčané piškóty. Pokračujeme do spotrebovania krému, pričom horná vrstva bude silnejšia – krémová. Hotové tiramisu odložíme do chladničky, do druhého dňa. Pred podávaním posypeme kakaom v sitku.