Edinburghské vajcia
2018-01-12- komentárov
- Kategórie: Hydina , Vyprážané mäso
- Kuchyňa: Anglická
Popis
Edinburghské vajcia. Podávame so zemiakovým pyré.
Ingrediencie
- 2 ks kuracie prsia
- 4 plátok plátky šunky
- 4 plátok tenké plátky syra
- 4 ks vajcia uvarené natvrdo
- soľ
- mleté čierne korenie
- hladkú múku
- 1 ks vajce
- strúhanku
Postup
Krok 1
Osušené kuracie prsia plošne prekrojíme a cez fóliu naklepeme na väčšie pláty. Osolíme ich, okoreníme a na každý položíme plátok šunky a syra. Do stredu položíme olúpané vajce a starostlivo ho zabalíme. Spevníme špáradlom, aby sa vajce nerozbalilo. Obalíme v múke, vo vajci a v strúhanke. Vypražíme v horúcom tuku zo všetkých strán. Po vypražení odstránime špáradlá a pred podávaním rozkrojíme na polovice. Podávame so zemiakovým pyré.