Hubový šalát s majoránom,, rascou a petržlenovou vňaťou
2011-04-26- komentárov
- Kategórie: Predjedlá, chuťovky, nátierky , Predjedlá
Ingrediencie
- Pre 4 osoby: 100 g kuriatok jedlých, 100 g pečiarok poľných (šampiňóny), 75 g hlivy ustricovej, 2 čl posekaného čerstvého majoránu (ak máte sušený, tak len 1 čl), 1 čl drvenej rasce, 2 strúčiky cesnaku, 30 g masla, ľadový šalát, 1 lyžičku nadrobno posekanej petržlenovej vňate, 0,5 dl bieleho vína, štipku čierneho mletého korenia, soľ.
Postup
Krok 1
Na taniere vystelieme šalát. Na panvici si rozpálime maslo a pridáme na chvíľu pražiť strúčiky cesnaku, ktoré dobre očistíme a opláchneme pod tečúcou vodou. Všetky huby umyjeme, osušíme a nakrájame na menšie kúsky. Dáme pražiť do skoro zlatista, cca 5 minút. Pred preložením na taniere huby ochutíme korením, drevnou rascou, majoránom a osolíme. Zalejeme vínom a necháme zhruba 2 minúty zvariť, kým huby nebudú celkom mäkké a dokončené. Preložíme na taniere, ozdobíme lístkom petržlenovej vňate a podávame ako ľahšie predjedlo s chrumkavým pečivom.