Chrumkavé kuracie stehná
2015-12-29- komentárov
- Kategórie: Hydina , Vyprážané mäso
- Počet porcií : 4
- Čas prípravy : 10 min.
- Čas varenia : 45 min.
- Celkový čas : 55 min.
Popis
Chrumkavé kuracie stehná sú potešenie pre zmysly, no ako ich len zachovať chrumkavé aj keď vychladnú? Skúste to s týmto receptom!
Ingrediencie
- 4 ks horné kuracie stehná
- 4 ks dolné kuracie stehná
- soľ
- plnotučné mlieko
- 2 ks vajcia
- hladká múka
- štipka kayenského korenia
Postup
Krok 1
Kuracie stehná rozdelíme na horné a dolné, vložíme ich do hrnca, zalejem plnotučným mliekom, pridáme lyžičku soli a na miernom ohni varíme asi 35 minút. Uvarené stehná osušíme obrúskom, osolíme a obalíme ich v hladkej múke zmiešanej s kayenským korením. Potom ich obalíme v rozšľahaných vajciach, znova v múke a vypražíme ich v horúcom tuku. Vypražené stehná odložíme na obrúsok, aby sme ich zbavili prebytočného tuku. Takto pripravené stehná zostanú chrumkavé aj po vychladnutí. Môžeme ich podávať studené.