Zemiaková polievka s klobásou a údeným kolenom

2016-05-26

Ingrediencie

  • 200 g mäsa z údeného bravčového kolena
  • 100 g klobásy
  • olej
  • 2 cibule
  • 3 zemiaky
  • 1 bobkový list
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • 20 g masla
  • 1
  • 5 l zeleninového vývaru
  • 1 žĺtok
  • 1
  • 5 dl kyslej smotany.

Postup

Krok 1

Na oleji opražíme nakrájané mäso z údeného kolena. Mäso vyberieme. Na tom istom tuku opražíme na kolieska pokrájanú klobásu. Klobásu vyberieme. Na tom istom oleji opražíme na veľké kocky pokrájanú cibuľu. Keď sa cibuľa sfarbí do svetlo hneda, pridáme na kocky pokrájané zemiaky. Osolíme a okoreníme. Pridáme maslo a zalejeme zeleninovým vývarom. Do hrnca vrátime opražené mäso z kolena a spolu so zemiakmi uvaríme do mäkka. Pridáme opraženú klobásu, pokrájanú petržlenovú vňať a žĺtok rozmiešaný so smotanou. Krátko prevaríme.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 965
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

966

Podobné recepty:
  • Brokolicovo karfiolová polievka

    Brokolicovo karfiolová polievka

  • Tekvicová krémová polievka s plávajúcimi očami

    Tekvicová krémová polievka s plávajúcimi očami

  • Mačanka II

    Mačanka II

kuk