Zemiaková polievka s klobásou a údeným kolenom
2016-05-26- komentárov
- Kategórie: Polievky , Výdatné
Ingrediencie
- 200 g mäsa z údeného bravčového kolena
- 100 g klobásy
- olej
- 2 cibule
- 3 zemiaky
- 1 bobkový list
- soľ
- mleté čierne korenie
- 20 g masla
- 1
- 5 l zeleninového vývaru
- 1 žĺtok
- 1
- 5 dl kyslej smotany.
Postup
Krok 1
Na oleji opražíme nakrájané mäso z údeného kolena. Mäso vyberieme. Na tom istom tuku opražíme na kolieska pokrájanú klobásu. Klobásu vyberieme. Na tom istom oleji opražíme na veľké kocky pokrájanú cibuľu. Keď sa cibuľa sfarbí do svetlo hneda, pridáme na kocky pokrájané zemiaky. Osolíme a okoreníme. Pridáme maslo a zalejeme zeleninovým vývarom. Do hrnca vrátime opražené mäso z kolena a spolu so zemiakmi uvaríme do mäkka. Pridáme opraženú klobásu, pokrájanú petržlenovú vňať a žĺtok rozmiešaný so smotanou. Krátko prevaríme.