Ragú jelenia polievka s estragónom

2011-10-07

Ingrediencie

  • 250 g jelenieho mäsa, 50 g masla, 0,5 dl oleja, 1 stredne veľkú cibuľu, 2 strúčiky cesnaku, 4 vetvičky rozmarínu, 4 vetvičky tymianu, 4 bobkové listy, 8 zrniek borievok, soľ, mleté čierne korenie, 100 g mrkvy, 100 g petržlenu, 100 g zeleru, 2 stonky stonkového zeleru, 150 g čerstvých húb (zmes lesných húb), 2 dl sladkej smotany, 1 lyžicu nadrobno pokrájaného čerstvého estragónu. Knedličky: 200 g v šupke uvarených zemiakov, 1 žĺtok, 4 lyžice polohrubej múky, soľ, mleté čierne korenie.

Postup

Krok 1

Na masle a oleji speníme nadrobno pokrájanú cibuľu. Pridáme nadrobno pokrájaný cesnak. V 4 dl vody uvaríme rozmarín, tymian, bobkový list a borievky. Varíme asi 5 minút. Jelenie mäso pokrájame na menšie kocky. Pridáme k cibuli a miešame, pokým mäso nezbelie (nezatiahne sa). Podlejeme scedeným vývarom z byliniek. Osolíme, okoreníme a varíme pokým mäso nie je mäkké. Pridáme nadrobno pokrájanú mrkvu, petržlen, zeler, zelerové stonky a pokrájané huby. Zalejeme 1,5 l vody a varíme do zmäknutia zeleniny. Vychladnuté zemiaky ošúpeme, postrúhame, pridáme žĺtok, múku, soľ, korenie a vypracujeme cesto. Z cesta tvarujeme malé guľky, ktoré vhodíme do variacej sa polievky. Keď zmäknú, pridáme za stáleho miešania smotanu a pokrájaný čerstvý estragón. Krátko povaríme.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 747
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

748

Podobné recepty:
  • Jesenná zemiaková polievka

    Jesenná zemiaková polievka

  • Kyslá šošovicová polievka

    Kyslá šošovicová polievka

  • Rybacia polievka so zeleninou

    Rybacia polievka so zeleninou

kuk