Teľacia polievka ragú

2011-10-07

Ingrediencie

  • 250 g teľacieho mäsa, 120 g koreňovej zeleniny, soľ, 200 g karfiolu, 100 g masla, 120 g hladkej múky, štipku muškátového kvetu, štipku mletého čierneho korenia, 3 dl mlieka, 60 g sterilizovaného hrášku, 1 lyžicu zeleninovej koreniacej zmesi. Knedličky: 3 žemle, 1 dl mlieka, oriešok masla, 1 vajce, soľ, štipku muškátového kvetu, štipku mletého čierneho korenia, strúhanku, petržlenovú vňať.

Postup

Krok 1

Teľacie mäso zalejeme 1,5 l vody, mierne osolíme, pridáme na kocky pokrájanú koreňovú zeleninu a varíme domäkka. Karfiol rozoberieme na menšie ružičky, zalejeme 1 l vody, osolíme a uvaríme takmer do mäkka. Z tuku a múky pripravíme zásmažku. Pridáme mletý muškátový kvet a za stáleho prešľahávania drôtenou metlou ju zalejeme vývarom z mäsa a odvarom z karfiolu. Prilejeme ešte 0,5 l vody, privedieme do varu, pridáme mleté čierne korenie a na slabom ohni varíme 30 minút. Ku koncu varu pridáme mlieko, krátko povaríme a precedíme cez husté sito. Do precedenej polievky vložíme na malé kocky pokrájané teľacie mäso, karfiol, hrášok a ešte raz krátko povaríme. Hotovú polievku zjemníme maslom a žĺtkom rozšľahaným v mlieku, dochutíme zeleninovou koreniacou zmesou. Najemno pokrájanú petržlenovú vňať vložíme do hotovej polievky pred podávaním s hotovými malými knedličkami. Knedličky: striedku žemlí pokrájame na malé kocky, pokvapkáme mliekom a necháme vsiaknuť. Tuk rozmiešame s vajcom, osolíme, okoreníme, pridáme pokrájanú petržlenovú vňať a strúhanku. Z hmoty vytvarujeme malé knedličky a uvaríme ich v osolenej vode.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1110
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1111

Podobné recepty:
  • Šampiňónová polievka s mäsovými knedličkami

    Šampiňónová polievka s mäsovými knedličkami

  • Pórová polievka s krupicovými haluškami

    Pórová polievka s krupicovými haluškami

  • Ragú jelenia polievka s estragónom

    Ragú jelenia polievka s estragónom

kuk