Ricottový koláčik s vínovou hruškou

2011-10-28

Ingrediencie

  • 3 vajcia, 250 g ricottoy, 80 g zmesi kandizovaného ovocia, kôru z polovice citrónu, 0,4 dl marsaly. Medové chipsy: 1 lyžicu medu, 1 lyžicu polohrubej múky, 1 lyžicu kryštálového cukru. Hrušky: 2 hrušky, 0,5 l červeného vína, 4 klinčeky, 4 lyžice cukru. Šľahačku na dozdobenie.

Postup

Krok 1

Bielky oddelíme od žĺtkov. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh. Žĺtky vymiešame s ricottou, kandizovaným ovocím, citrónovou kôrou a marsalou. Zľahka primiešame sneh z bielkov. Vylejeme do tortovej formy a pečieme pri teplote 150 stupňov Celzia asi 30 minút. Medové chipsy: 1 lyžicu medu, 1 lyžicu polohrubej múky, 1 lyžicu kryštálového cukru. Na plech dáme papier na pečenie a z medovej hmoty naň kladiem lyžičkou kôpky, ktoré sa pri pečené rozlejú, preto ich kladieme v dostatočnej vzdialenosti od seba (10 cm). Hrušky varené vo víne: hrušky pozdĺžne prekrojíme na polovice, vyberieme z nich jadrovník a okvetie. Poukladáme ich do panvice. Do každej jamky po jadrovníku dáme lyžičku cukru a hrušky podlejeme červeným vínom s klinčekmi. Varíme (môžeme aj v rúre pri teplote 150 stupňov Celzia) pokým sa víno nezredukuje na mierne hustú omáčku. Na taniere dáme kúsok ricottového koláčika, polovicu hrušky, šľahačku, do ktorej zastokneme medový chips.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 421
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

422

Podobné recepty:
  • Koláč s lichi

    Koláč s lichi

  • Strúhaný tvarohový koláč

    Strúhaný tvarohový koláč

  • Bryndzové pagáčiky

    Bryndzové pagáčiky

kuk