Cestoviny na sicílsky spôsob

2016-04-11
  • Čas prípravy : 40 min.
  • Čas varenia : 15 min.
  • Celkový čas : 55 min.

Popis

Chutná lahôdka s chuťou prímorských krajín a leta s mozzarellou a baklažánom.

Ingrediencie

  • 1 kg baklažánu
  • 400 g cestovín rigatony
  • 200 g mozzarelly
  • 50 g parmezánu
  • 500 g cherry paradajok
  • 150 g drvených paradajok
  • 2 ks ančovičky v oleji
  • 3 strúčik cesnaku
  • 10 g čerstvej bazalky
  • olivový olej podľa potreby
  • 10 g hrubej morskej soli
  • jemnú soľ
  • mleté čierne korenie

Postup

Krok 1

Cestoviny uvaríme na „al dente“.

Krok 2

Baklažán nešúpeme. Odstránime konce, pozdĺžne prekrojíme na štvrtiny a odstránime mäkkú dužinu v strede. Baklažán pokrájame na kocky (približne 2x2 cm), osolíme hrubozrnnou soľou. Kocky zaťažíme na 30 minút, aby sme ich zbavili horkej šťavy. Obalíme ich v hladkej múke, opražíme na olivovom oleji a vyberieme ich na tanier.

Krok 3

Do oleja dáme na tenké plátky pokrájaný cesnak, na malé kúsky pokrájané ančovičky, krátko opražíme a pridáme cherry paradajky pokrájané na štvrtiny. Premiešame a po chvíli pridáme opražený baklažán. Premiešame. Po chvíli pridáme 3 lyžice drvených paradajok, jemnú soľ podľa chuti, mleté čierne korenie.

Krok 4

Pridáme cestoviny uvarené. Postupne pridávame, za stáleho miešania (prehadzovania), postrúhanú mozzarellu a najemno pokrájanú bazalku. Miešame tak dlho, až sa mozzarella začne topiť. Jedlo dáme na tanier a posypeme strúhaným parmezánom.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1728
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1729

Podobné recepty:
  • Pappardelle s hubami

    Pappardelle s hubami

  • Šunka v aspiku

    Šunka v aspiku

  • Milánske rezne s cuketovým pyré

    Milánske rezne s cuketovým pyré

kuk