Bravčové vrabce

2015-12-16

Ingrediencie

  • 1 kg bravčovej krkovičky
  • 1 ks cibuľu
  • 4 strúčik cesnaku
  • trochu soľ
  • trochu celú rascu
  • 1 lyžica hladkej múky.

Postup

Krok 1

Mäso pozdĺžne prekrojíme na dve polovice. Z každej nakrájame 5 rezňov. Rezne osolíme, posypeme rascou a potrieme prelisovaným cesnakom. Cibuľu pokrájame na kolieska (polovičné kolieska) a rozprestrieme ju na dno pekáča. Na cibuľu poukladáme rezne. Podlejeme vodou (asi 2 dl), prikryjeme a pečieme v rúre vyhriatej na 200 stupňov Celzia asi 30 minút. Počas pečenia, podľa potreby, podlejeme vodou. Pekáč odokryjeme a pečieme ešte 10 minút, aby mäso získalo hnedú farbu. Mäso vyberieme, výpek zahustíme hladkou múkou a prevaríme. Namiesto múky môžeme použiť granulovanú „šťavu“ na bravčovú pečienku (polotovar).

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 681
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

682

Podobné recepty:
  • Bravčový rezeň so syrom

    Bravčový rezeň so syrom

  • Obličky na smotane

    Obličky na smotane

  • Palócsky guláš (Palóc gulyás)

    Palócsky guláš (Palóc gulyás)

kuk