Smotanová šampiňónová polievka s mäsovými knedličkami
2012-01-01- komentárov
- Kategórie: Polievky , Biele polievky
Ingrediencie
- 2 lyžice masla, 250 g šampiňónov, 2 lyžice hladkej múky, 2 dl mlieka, 2 lyžice zemiakovej škrobovej múčky, 1 dl sladkej smotany, 1 žĺtok, soľ, štipku mletého muškátového kvetu. Knedličky: 250 g kuracích pŕs, 1 vajce, 1 lyžicu polohrubej múky, 2 lyžice sladkej smotany, 2 lyžice nadrobno pokrájanej petržlenovej vňate, 1/4 lyžičky soli. Estragón.
Postup
Krok 1
Na masle podusíme pokrájané šampiňóny. Niekoľko kúskov šampiňónov vyberieme a odložíme. Pridáme hladkú múku a spoločne opražíme. Zalejeme 3 dl kuracieho vývaru a rozmixujeme dohladka. Prilejeme 0,5 l kuracieho vývaru. Odložené šampiňóny pokrájame na veľmi malé kúsky a vložíme do polievky. Mlieko zmiešame so škrobovou múčkou a polievku zahustíme. V smotane rozmiešame žĺtok a pridáme, za stáleho miešania, do polievky. Krátko povaríme. Dochutíme soľou a muškátovým kvetom. Kuracie mäso rozmixujeme, primiešame vajce, polohrubú múku, sladkú smotanu, petržlenovú vňať a soľ. Hmotu vymiešame a odložíme na 1 hodinu do chladničky. Z hmoty tvarujeme guľky vo veľkosti orecha, ktoré varíme vo vode asi 5 minút. Uvarené knedličky dáme do polievky. Porciu polievky dozdobíme vetvičkou estragónu.