Francúzska brioška (Brioche à tête)

2018-02-15

Popis

Francúzska brioška (Brioche à tête)

Ingrediencie

  • 400 g hladkej múky
  • 80 g cukru
  • 42 g čerstvých kvasníc
  • 1,5 lyžičky soli
  • 1,5 dl mlieka
  • 3 ks vajcia
  • 1 ks žĺtok na potretie
  • 200 g masla
  • 100 g hrozienok
  • 100 g sušených marhúľ
  • 2 lyžica rumu

Postup

Krok 1

Múku zmiešame s cukrom a soľou. Do vlažného mlieka dáme rozdrobené kvasnice, štipku cukru a štipku múky. Do múkovej zmesi vlejeme kvások, zvyšok mlieka a zľahka našľahané vajcia. 10 minút miesime a potom pridáme zmäknuté maslo a rum. Miesime, pokým sa maslo v ceste úplne nestratí. Z cesta vytvarujte guľu a odložíme ju vykysnúť (1,5 až 2 hodiny). Do cesta zapracujeme hrozienka a marhule, ktoré sme predtým namočili do horúcej vody a pokrájali nahrubo. Cesto rozdelíme na 3 rovnaké časti a z každej vytvarujeme valec. Zapletieme ich do vrkôčika a vložíme do vymastenej a múkou vysypanej formy. Necháme ešte hodiny kysnúť. Potrime žĺtkom. Môžeme mandľovými lupienkami. Pečieme v rúre predhriatej na 180 stupňov Celzia asi 30 minút.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1702
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1703

Podobné recepty:
  • Škvarkové pagáčiky nekysnuté

    Škvarkové pagáčiky nekysnuté

  • Domáce laskonky I

    Domáce laskonky I

  • Nepečený srnčí chrbát

    Nepečený srnčí chrbát

kuk