Fazuľová polievka s pancettou
2018-02-08- komentárov
- Kategórie: Polievky , Biele polievky
- Kuchyňa: Talianska
Popis
Fazuľová polievka s pancettou
Ingrediencie
- 5 dl extra panenského olivového oleja
- 2 strúčik cesnaku
- 100 g slaniny (pancetta)
- 2 ks čerstvé chilli papričky
- 500 g bielej fazule z konzervy
- soľ a čerstvo mleté čierne korenie
- 0,5 l vody
Postup
Krok 1
Zahrejeme olivový olej a krátko na ňom speníme prelisovaný cesnak. Pridáme pancettu pokrájanú na malé kocky a varíme 2 minúty. Pridáme nadrobno pokrájané čili papričky a fazuľu z konzervy. Premiešame, prilejeme vodu, soľ a korenie podľa chuti. Varíme asi 10 minút. Ak chceme polievku hustejšiu, odoberieme časť fazule, ktorú rozmixujeme a vrátime späť.