Orecchiette s ricottou
2015-09-29- komentárov
- Kategórie: Bezmäsité pokrmy , Cestoviny
Ingrediencie
- 500 g múky semola, 2,5 dl vody, 15 až 20 cherry paradajok, 100 g čerstvej ricotty, 1 lyžicu nadrobno pokrájanej vňate koriandru, 4 lyžice olivového oleja extra virgin, soľ.
Postup
Krok 1
Z múky, vody a štipky soli vypracujeme cesto a odložíme ho na hodinu do chladničky. Z cesta vyformujeme valec s priemerom asi 2 cm, z ktorého odkrajujeme kúsky dlhé 3 cm. Nožom prejdeme po kúsku cesta, otočíme ho na palec a tak vznikne akési “uško” alebo, ako hovoria v taliansku, orecchiette. Orecchiette necháme 30 min pri izbovej teplote vysušiť. Do hrnca s vriacou vodou, vložíme orecchiette a uvaríme ich. Na horúcom olivovom oleji, asi 30 sekúnd miešame cherry paradajky pokrájané na štvrtiny. Cestoviny scedíme (časť vody v ktorej sa varili si odložíme) a pridáme ich k paradajkám. Pridáme syr ricotta, premiešame a podľa potreby pridáme vodu s cestovín, aby sa ricotta lepšie roztopila na omáčku. Omáčka by mala byť zamatová, nie suchá. Podľa chuti osolíme. Porcie posypeme koriandrom a pokvapkáme olivovým olejom.