Nakladaný Camember
2012-01-09- komentárov
- Kategórie: Bezmäsité pokrmy , Pokrmy zo syra a tvarohu , Predjedlá, chuťovky, nátierky , Predjedlá , Chuťovky, zájedky
Ingrediencie
- 2 syry s bielou plesňou, 4 strúčiky cesnaku, olivový olej, 6 červených sterilizovaných feferónov. Pre podávanie: čakanku, ľadový šalát, cibuľu, olej, 8 krajcov chleba.
Postup
Krok 1
Syry plošne prekrojíme na polovice. Cesnak postrúhame, potrieme ním rezné plochy syra a polovice spojíme. Olivový olej nalejeme do pohára s priemerom o niečo väčším ako je syr. Pridáme doň potrhaný feferón. Vložíme spojený syr, zatlačíme ho do nádoby a pridáme druhý potrhaný feferón. Položíme druhý syr a zatlačíme, aby ho olej zaplavil. Navrch poukladáme celé feferóny a podľa potreby dolejem olejom. Uzatvoríme a odložíme na 7 až 10 dní do chladničky. Čakanku, ľadový šalát a cibuľu pokrájame na pásiky. Osolíme a zmiešame s časťou oleja z nakladaného syra. Na oleji (pridáme aj časť oleja z nakladaného syra) opečieme pásiky chleba. Na tanier poukladáme opečený chlieb, nakladaný syr a feferóny z nakladaného syra.