Čokoládový zákusok s krémom z bielej čokolády

2016-04-20
  • Počet porcií : 4
  • Čas prípravy : 50 min.
  • Čas varenia : 25 min.
  • Celkový čas : 75 min.

Popis

Zákusok môžeme potrieť krémom z mascarpone vymiešaným s nutellou.

Ingrediencie

  • 200 g kvalitnej čokolády
  • 100 g krupicového cukru
  • 100 g masla
  • 4 ks vajcia
  • štipka soli
  • 1,5 lyžička práškovej želatíny
  • 200 g bielej čokolády
  • 3 dl smotany na šľahanie
  • 4 lyžica kokosovej múčky
  • 6 lyžica nutelly
  • 250 g Mascarpone

Postup

Krok 1

Krém: želatínu rozpustíme v 0,5 dl studenej vody a necháme pár minút napučať. Najemno rozmixujeme bielu čokoládu. Zohrejeme 2 dl šľahačky, ale nevaríme! Primiešame napučanú želatínu a miešame, pokým sa úplne nerozpustí. Horúcu šľahačku so želatínou vlejeme do mixéra s čokoládou a mixujeme, pokým sa čokoláda nerozpustí. Krém necháme v chladničke stuhnúť. Do stuhnutého krému vmiešame kokosovú múčku a šľahačku pripravenú z 1 dl smotany.

Krok 2

Cesto: Čokoládu rozpustíme nad parou. Zmiešame ju s roztopeným maslom a hmotu necháme mierne vychladnúť. Štyri žĺtky dôkladne vymiešame s cukrom a zmiešame s čokoládovo maslovou hmotou. Zo štyroch bielkov, so štipkou soli, vyšľaháme sneh a zľahka zmiešame s čokoládovou hmotou.

Krok 3

Cesto vylejeme do maslom vymasteného pekáča a vložíme do rúry vyhriatej na 180 °C. Pečieme 20 až 25 minút. Po vychladnutí plošne rozkrojíme na dve až tri časti. Vrstvy spojíme krémom.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1181
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1182

Podobné recepty:
  • Čokoládový koláč s ovocím

    Čokoládový koláč s ovocím

  • Želatínový biskupský chlebík

    Želatínový biskupský chlebík

  • Bábovka inak

    Bábovka inak

kuk