Čokoládový zákusok s krémom z bielej čokolády
2016-04-20- komentárov
- Kategórie: Múčniky, pečivo , Zákusky, torty
- Počet porcií : 4
- Čas prípravy : 50 min.
- Čas varenia : 25 min.
- Celkový čas : 75 min.
Popis
Zákusok môžeme potrieť krémom z mascarpone vymiešaným s nutellou.
Ingrediencie
- 200 g kvalitnej čokolády
- 100 g krupicového cukru
- 100 g masla
- 4 ks vajcia
- štipka soli
- 1,5 lyžička práškovej želatíny
- 200 g bielej čokolády
- 3 dl smotany na šľahanie
- 4 lyžica kokosovej múčky
- 6 lyžica nutelly
- 250 g Mascarpone
Postup
Krok 1
Krém: želatínu rozpustíme v 0,5 dl studenej vody a necháme pár minút napučať. Najemno rozmixujeme bielu čokoládu. Zohrejeme 2 dl šľahačky, ale nevaríme! Primiešame napučanú želatínu a miešame, pokým sa úplne nerozpustí. Horúcu šľahačku so želatínou vlejeme do mixéra s čokoládou a mixujeme, pokým sa čokoláda nerozpustí. Krém necháme v chladničke stuhnúť. Do stuhnutého krému vmiešame kokosovú múčku a šľahačku pripravenú z 1 dl smotany.
Krok 2
Cesto: Čokoládu rozpustíme nad parou. Zmiešame ju s roztopeným maslom a hmotu necháme mierne vychladnúť. Štyri žĺtky dôkladne vymiešame s cukrom a zmiešame s čokoládovo maslovou hmotou. Zo štyroch bielkov, so štipkou soli, vyšľaháme sneh a zľahka zmiešame s čokoládovou hmotou.
Krok 3
Cesto vylejeme do maslom vymasteného pekáča a vložíme do rúry vyhriatej na 180 °C. Pečieme 20 až 25 minút. Po vychladnutí plošne rozkrojíme na dve až tri časti. Vrstvy spojíme krémom.