Pudingovo karamelové rezy
2012-01-14- komentárov
- Kategórie: Múčniky, pečivo , Zákusky, torty
Ingrediencie
- Na cesto: 2 vajcia, 100 g práškového cukru, 2 lyžičky kakaa, 1 dl slnečnicového oleja, 2,5 dl mlieka, 300 g hladkej múky, 1 lyžičku prášku do pečiva. Na pudingový krém: 0,5 l mlieka, 2 vrecúška vanilkového pudingu, 2 vrecúška vanilkového cukru, 100 g krupicového cukru, 150 g masla. Na karamelový krém: 1 konzervu sladeného kondenzovaného mlieka, 250 g masla. 2 balenia svetlých sušienok (BeBe), 1 čokoládu na varenie, 50 g 100-percentného tuku (Cera).
Postup
Krok 1
Deň vopred, neotvorenú konzervu sladeného kondenzovaného mlieka varíme (ponorenú) vo vode 1,5 až 2 hodiny. Necháme vychladnúť. V žiadnom prípade neotvárajme ešte teplú konzervu! Žĺtky dobre vymiešame s cukrom, pridáme kakao, olej, mlieko a múku zmiešanú s práškom do pečiva. Z bielkov vyšľaháme sneh a zľahka ho zmiešame so žĺtkovou hmotou. Cesto vylejeme do pekáča vystlaného papierom na pečenie. Pečieme v rúre vyhriatej na 180 stupňov Celzia asi 20 minút. Z mlieka, vanilkového a krupicového cukru, pudingového prášku uvaríme puding. Po vychladnutí ho zmiešame s maslom. Puding navrstvíme na upečené a vychladnutý plát cesta a poukladáme naň sušienky. Studenú konzervu uvareného kondenzovaného mlieka vymiešame s maslom a navrstvíme na sušienky. Čokoládu polámeme a nad parou vymiešame s tukom (pozor, nesmieme prehriať). Čiastočne vychladnutú polevu nanesieme na karamelovú vrstvu. Krájame až po úplnom vychladnutí (nie v chladničke, poleva by stratila lesk a farbu).