Kulajda

2012-02-18

Ingrediencie

  • 250 g čerstvých húb, 1/2 lyžičky rasce, soľ, 1 kg zemiakov, 3 dl mlieka, 1 lyžicu hladkej múky, 1,5 dl smotany, 1 citrón, 1 lyžicu masla, 2 lyžičky kryštálového cukru, 3 lyžice pokrájaného kôpru, 6 natvrdo uvarených vajec.

Postup

Krok 1

Huby uvaríme v osolenej vode, do ktorej sme pridali rascu. Zemiaky pokrájané na kocky uvaríme v osolenej vode. K uvareným zemiakom pridáme mlieko so smotanou, v ktorom sme rozšľahali hladkú múku. Za stáleho miešania privedieme do varu. Pridáme citrónovú šťavu, cukor a maslo. Podľa chuti osolíme, pridáme 2 lyžice pokrájaného kôpru a odstavíme z ohňa. Podávame tak, že na tanie dáme pokrájané vajce, časť uvarených húb, polievku a dozdobíme čerstvým kôprom.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 523
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

524

Podobné recepty:
  • Zemiaková polievka s krupicou

    Zemiaková polievka s krupicou

  • Štajerská kyslá polievka

    Štajerská kyslá polievka

  • Karfiolová polievka

    Karfiolová polievka

kuk