Baklažánovo paradajkový šalát

2015-11-27

Popis

Zdravý šalát vhodný k rôznym jedlá. Baklažánovo-paradajkový šalát doplní chuť hlavného jedla.

Ingrediencie

  • 1 ks baklažán
  • soľ
  • 3 lyžica olivového oleja
  • 250 g cherry paradajok
  • 6 lístky mäty
  • 1 lyžica nadrobno pokrájanej petržlenovej vňate
  • 1 lyžica svetlého balzamikového octu
  • 2 ks citróny (šťavu)
  • 1 strúčik cesnaku
  • štipka mletého koriandru
  • 1 lyžica olivového oleja

Postup

Krok 1

Baklažán pokrájame na kocky (asi 2 x 2 cm), osolíme ich a necháme odkvapkať. Po asi tridsiatich minútach kocky postláčame medzi obrúskami, aby sme ich zbavili šťavy a časti soli. Potom ich opečieme na dvoch lyžiciach olivového oleja, na miernom ohni, zo všetkých strán. Opečený baklažán preložíme do misy a udržiavame v teple. Na panvicu dáme lyžicu oleja a opražíme na ňom cherry paradajky. Pridáme ich k baklažánu a zmiešame pokrájanou mätou a petržlenovou vňaťou.

Krok 2

Olivový olej, balzamikový ocot, šťavu z dvoch citrónov, prelisovaný cesnak a mletý koriander vyšľaháme metličkou a zálievku primiešame k baklažánu s paradajkami.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 589
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

590

Podobné recepty:
  • Špargľový koktail

    Špargľový koktail

  • Feniklový šalát

    Feniklový šalát

  • Grécky šalát III

    Grécky šalát III

kuk