Karfiolová krémová polievka s kuraťom
2012-02-19- komentárov
- Kategórie: Polievky , Biele polievky
Ingrediencie
- 3 lyžice olivového oleja, 2 kuracie prsia, 1 cibuľu, 750 g až 1 kg karfiolu, 1,5 l kuracieho vývaru, 3 dl mlieka, 3 lyžice najemno posekaného estragónu, soľ, mleté biele korenie.
Postup
Krok 1
Na dvoch lyžiciach oleja opražíme na kocky pokrájané kuracie prsia. Opražené mäso vyberieme dierovanou naberačkou a odložíme do tepla. K výpeku pridáme lyžicu oleja, na ktorom speníme najemno pokrájanú cibuľu. Pridáme na menšie kúsky pokrájaný karfiol, podlejeme vývarom a za občasného premiešania, prikryté, dusíme asi 15 minút. K mäkkému karfiolu prilejeme zvyšok vývaru, mlieko a ponorným mixérom rozmixujeme na krémovú konzistenciu. Pridáme posekaný estragón, podľa chuti osolíme a okoreníme. Krátko povaríme a odstavíme z ohňa. Pridáme opražené mäso.